Izvedli smo letni občni zbor

zbor2018

Na rednem letnem občnem zboru DV Sevnica-Boštanj, v petek 23. februarja, smo analizirali delo v preteklem delovnem letu, izvedli smo redne volitve organov društva, sprejeli plan dela za letošnje leto in podelili diplome 36. društvenega ocenjevanja vin. Zbor je s svojim nastopom popestril kvintet Boštanjski prijatelji.

Zbora se je, "zimskim razmeram" navkljub, udeležilo 109 članic in članov. Potrdili smo poročila predsednika UO, blagajnika in predsednika NO. Ocenili smo, da je društvo poslovalo uspešno, delovni program pa je bil v zadovoljstvo zbranih, v celoti realiziran. Na volitvah smo soglasno potrdili predlagane članice in člane za Upravni in Nadzorni odbor. Vodenje društva v naslednjem mandatnem obdobju, tj. 2018–2022, smo zaupali dosedanjemu predsedniku Jožetu Simončiču, podpredsedniško funkcijo bo opravljala Veronika Krstič, tajniško Katarina Simončič, blagajniško pa Aleš Germovšek. V UO so bili izvoljeni še člani Marko Motore, Ivan Možic, Silvo Pinoza, Herman Radej in Milan Simončič.

Funkcijo članov NO bodo opravljali Andrej Jazbec, Jože Udovč in Vladimir Zakšek. Tudi predlagane članice in člane Disciplinske komisije smo potrdili soglasno, in sicer Franca Šuštaršiča, Mileno Naroglav, Alojza Požuna, Darinko Lipovšek in Zvoneta Udoviča. V imenu izvoljenih se je za zaupanje in podporo zahvalil predsednik društva. Poudaril je pomen tvornega sodelovanja in zaupanja med člani ter odgovornega dela organov društva tudi v bodoče. Za dolgoletno delo v organih društva se je zahvalil Janezu Hohkrautu in Stanetu Možiču, ki funkcije v novi sestavi organov, na njuno željo ne opravljata več. Zbor je potrdil še predlog imenovanja dodatnega praporščaka, Branka Žiberta.

Zbrane je nagovoril župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk. Društvu je čestital za odlične rezultate v preteklem obdobju, zagotovil je, da bomo razumevanja in podpore občine deležni tudi v bodoče, poudaril je pomen in vidne rezultate strokovnega dela na področju vinogradništva in vinarstva. Med drugim je izrazil veliko zadovoljstvo tudi zaradi aktualnosti in obiska naše spletne strani. Ta je lahko našemu društvu v ponos, je dejal, hkrati pa presega predstavitev aktivnosti društva, saj predstavlja tudi pomembno promocijo občine, ohranjanja tradicije in uspešnega delovanja naših občanov na društvenem področju.

V zaključku zbora so bili uradno razglašeni rezultati 36. društvenega ocenjevanja vin. Zbrani so tradicionalno prejeli priložnostni bilten, s podrobno analizo ocenjevanja in rezultati. Diplome sta sodelujočim podelila župan občine Sevnica in predsednik društva. Po večerji so lahko zbrani poskusili vsa uvrščena vina društvenega ocenjevanja.

karsia
KZ logo2015logo Mastnakoutput kletsavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop