Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Razširjena seja UO

koledar2014 b

V decembru se običajno sestanemo na seji Upravnega odbora, ko se nam pridružijo še člani Nadzornega odbora, poverjeniki za pobiranje članarin, skrbniki društvene opreme in praporščaka. Tudi letos je bilo tako, 18. decembra smo analizirali delo v letu 2013 in v grobem postavili cilje za leto, ki je pred nami. Dokončno boste plan dela za leto 2014 potrdili člani na zboru vinogradnikov, ki bo sklican predvidoma zadnjega februarja.

Ugotavljamo, da je bilo delo društva uspešno tudi letos, saj so bile realizirane vse planirane aktivnosti.

Uspešno je bila pobrana članarina, organizirana so bila tri strokovna predavanja: o zaščiti in prehrani vinske trte ter izvedbi trgatve in nege mladih vin, slednje je bilo še posebej odmevno in dobro obiskano. Konec aprila smo se podali na pot tradicionalnega, že 13. pohoda po vinskih goricah in ga zaključili v veselem razpoloženju v Starem Dobju. Sodelovali smo na 41. Tednu cvička, tako v pripravah preko Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, na ocenjevanju vin in v otvoritveni povorki. Udeležili smo se redne in izredne skupščine ZDVD, na slednji smo na pristojne organe naslovili oster protest, ki je bil uperjen proti novemu predlogu katastrskega dohodka in osnutku davka na nepremičnine ter sprejeli sklep, da z argumentiranimi dejstvi protestiramo tudi v Gornji Radgoni, ko smo se udeležili 51. kmetijsko živilskega sejma. Skupaj z člani drugih vinogradniških društev se nas je zbralo preko tisoč, naš glas pa je obrodil tudi pozitivne spremembe. Jeseni smo sodelovali v pripravah in izvedbi nekaterih aktivnosti, povezanih z 2. festivalom modre frankinje, ki je potekal na sevniškem gradu, seveda smo sodelovali tudi pri rezi in trgatvi modre frankinje na grajskem pobočju. Temeljito smo prenovili našo spletno stran in ji nadeli novo podobo, veseli nas, da se je obisk povečal na okvirno 80 obiskov dnevno. Pred kratkim je bil realiziran tudi izlet v Belo krajino, med drugim smo obiskali dva uspešna vinogradnika in vinarja. Društvo je s svojo ponudbo sodelovalo na več prireditvah, predvsem v Boštanju.

Pred novim letom so za naše člane že pripravljeni koledarji, ki jih boste prejeli v naslednjih dneh, ob plačilu članarine za leto 2014, po sklepu iz zadnjega zbora, znesek ostaja nespremenjen, tj. 10 €/letno. 32. društveno ocenjevanje vin bomo izvedli v februarju, zbiranje vzorcev bo predvidoma 13. februarja, o podrobnostih boste še obveščeni. Določili smo tudi datum občnega zbora, če bo dvorana TVD Partizana v Boštanju prosta, ga bomo izvedli v petek 28. februarja. Na zboru bomo uradno razglasili rezultate društvenega ocenjevanja vin, izvedli bomo tudi volitve organov društva, saj se izvoljenim članom izteka štiriletni mandat. Zaradi zahtev Zakona o društvih bomo pripravili osnutek novega statuta društva, ki bo odpravil nekatera neskladja. Prvo strokovno predavanje v letu 2014, pravzaprav prikaz, bo posvečen rezi vinske trte. Tradicionalni pohod po vinskih goricah bo letos potekal na levem bregu reke Save (KS Blanca), v nedeljo 27. aprila. 

Pred nami je torej novo delovno obdobje - leto 2014 in nov štiri letni mandat. Verjamemo, da bo društvo ostalo uspešen in prepoznaven dejavnik v prostoru, ki ga pokriva, tako v zadovoljstvo svojih članov kot tudi lokalne skupnosti, ki z naklonjenostjo sprejema naše delo.

Predsednik društva Franc Košak se je zahvalil vsem članom, ki podpirate naše delo, se udeležujete naših srečanj in pri tem sodelujete. V letu, ki prihaja, vam voščimo zdravja, osebnega zadovoljstva, sreče, ustvarjalnega duha, dobrih vin in zdravih vinogradov!

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih