Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Strokovno predavanje o trgatvi

wondra1Okoli 80 slušateljev je z zanimanjem prisluhnilo dr. Mojmirju Wondri, ki je v Boštanju, 3. septembra 2013 podal številne koristne napotke o izvedbi letošnje trgatve in o negi mladega vina. 

V vinogradih, ki jih je prizadela avgustovska toča, bodo kletarski posegi toliko bolj zahtevni in specifični, usmerjeni v preprečevanje razvoja cika, etilacetata ter drugih bolezni in napak. Dr. Wondra, profesor na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in izkušen enolog, je podrobneje predstavil pomen in načine razkisa vina z različnimi sredstvi, dosladkanje mošta, lastnosti in uporabo enoloških sredstev, predvsem bentonita, aktivnega oglja in encimov, pripravo kvasnega nastavka, zorenja mošta na drožeh (slednje le za nepoškodovano oz. dozorelo grozdja), žveplanje z različnimi sredstvi, načine prekinitev vrenja in drugo. Ob upravičeni odsotnosti enologinje kleti Vila Platana Darje Bovhe, je po predavanju vodil še degustacijo štirih vin iz omenjene kleti: ritoznojčana, laškega rizlinga, sivega pinota in rumenega muškata. Vabljeni k ogledu fotogalerije, ki jo najdete v spletnem albumu društva.

Nekaj napotkov o trgatvi, vključno s podatki dozorevanja grozdja v vinorodni deželi Posavje najdete preko povezave v desni koloni. Lepo in uspešno trgatev vam želimo!

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

karsia

Karsia - novosti v 2019 >>>


KZ logo2015logo Mastnakoutput klet

savaavtoMF PROJEKT logo crop

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih