Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Strokovno predavanje o trgatvi

wondra1Okoli 80 slušateljev je z zanimanjem prisluhnilo dr. Mojmirju Wondri, ki je v Boštanju, 3. septembra 2013 podal številne koristne napotke o izvedbi letošnje trgatve in o negi mladega vina. 

V vinogradih, ki jih je prizadela avgustovska toča, bodo kletarski posegi toliko bolj zahtevni in specifični, usmerjeni v preprečevanje razvoja cika, etilacetata ter drugih bolezni in napak. Dr. Wondra, profesor na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in izkušen enolog, je podrobneje predstavil pomen in načine razkisa vina z različnimi sredstvi, dosladkanje mošta, lastnosti in uporabo enoloških sredstev, predvsem bentonita, aktivnega oglja in encimov, pripravo kvasnega nastavka, zorenja mošta na drožeh (slednje le za nepoškodovano oz. dozorelo grozdja), žveplanje z različnimi sredstvi, načine prekinitev vrenja in drugo. Ob upravičeni odsotnosti enologinje kleti Vila Platana Darje Bovhe, je po predavanju vodil še degustacijo štirih vin iz omenjene kleti: ritoznojčana, laškega rizlinga, sivega pinota in rumenega muškata. Vabljeni k ogledu fotogalerije, ki jo najdete v spletnem albumu društva.

Nekaj napotkov o trgatvi, vključno s podatki dozorevanja grozdja v vinorodni deželi Posavje najdete preko povezave v desni koloni. Lepo in uspešno trgatev vam želimo!

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

karsia novi logo

 

basf pomanjsan

 KZ logo2015logo Mastnakoutput klet

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih