Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Ob koncu leta

smrekcaJeseni smo si oddahnili, ko smo letošnji pridelek skrbno pobrali in ga negujemo v naših kleteh. Tudi vinski letnik 2022 prinaša izzive in priložnosti. Zimski čas je hkrati tudi priložnost, da se spočijemo, naredimo plane za naprej in naberemo novih moči. Z zimsko rezjo se bo pričela nova zgodba vinskega letnika 2023.

Zaključujemo še eno leto. Pred dnevi se je sestal Upravni odbor, ki je analiziral izvedene aktivnosti. V letu 2022 smo izvedli načrtovane društvene aktivnosti. Med zahtevnejšimi nalogami lahko še posebej izpostavimo 40. društveno ocenjevanje vin, na katerem je bilo ocenjenih točno 100 vzorcev, občni zbor, kjer smo na rednih volitvah izvolili tudi nove člane organov društva, 20. pohod po vinskih goricah (Trnovec-Čanjska gora- Žigrski vrh), sodelovanje na 50. Tednu cvička v Novem mestu in praznovanje 50. obletnice organiziranega druženja in strokovnega dela na vinogradniško-vinarskem področju na Sevniškem. Pričenja se z letom 1972, ko je bilo ustanovljeno Društvo vinogradnikov Dolenjske, pri tem so sodelovali tudi sevniški in boštanjski vinogradniki. Svečani dogodek smo slavnostno kronali z izdajo strokovne monografije, predstavitvijo knjige v sevniški knjižnici ter s svečano prireditvijo, ki je bila v začetku septembra organizirana na sevniškem gradu. Poleg tega je celo leto delovala spletna stran, na kateri najdete aktualne informacije, izvedeno je bilo strokovno predavanje, pobrana je bila članarina, sodelovali smo pri izboru za županovo vino, v funkciji je bil društveni filter in še kaj bi se našlo. Upravni odbor se je na sejah sestal štirikrat.»Inventuro« bomo kot običajno naredili tudi na občnem zboru, še prej pa bomo izvedli 41. društveno ocenjevanje vin. O podrobnostih boste pravočasno obveščeni in povabljeni k sodelovanju.

Ob koncu leta se zahvaljujemo vsem, ki podpirate naše delo, se udeležujete naših srečanj in pri tem aktivno sodelujete. Vabimo vas, da ostanete z nami tudi v letu 2023 in za to navdušite še koga.

Veliko uspeha in dobre volje vam želimo! Lepe božične paznike
vam želimo in srečno v letu 2023!

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih