Priprave novih društvenih aktivnosti

seja 2022 03 07

Na 1. letošnji seji sta se 7. marca sestala Upravni in Nadzorni odbor. Predsednik društva Jože Simončič je poročal o aktivnostih, ki so bile izvedene od zadnje seje, tj. predvsem o 40. društvenem ocenjevanju vin, o pripravi monografije, ki povzema zgodovino društva in bo izdana poleti ter o pripravah na dogodke, ki bodo izvedljivi po sproščanju epidemioloških ukrepov, spomladi 2022.

Organi društva letos zaključujemo redni 4-letni mandat, zato je Upravni odbor imenoval kandidacijsko komisijo, ki bo imela nalogo pripraviti predlog kandidatov za nove članice in člane v Upravnem odboru, Nadzornem odboru in Disciplinski komisiji. Predloge bo obravnaval Zbor vinogradnikov, izvedbo načrtujemo v Boštanju, v petek 1. aprila 2022 ob 18. uri. Na zboru bo predstavljen tudi predlog novega pravilnika (novi kriteriji za podleitev diplom) o društvenem ocenjevanju vin, podana bodo poročila o delu, predlog delovnega programa, podeljene bodo diplome in priznanja 40. društvenega ocenjevanja vin.

V četrtek, 24. marca bo ob 18. uri na Blanci strokovno predavanje o prehrani in zaščiti vinske trte, z nami bo ponovno Marjan Kragl, strokovnjak iz podjetja Karsia.

Intenzivno potekajo tudi priprave natečaja za županovo vino 2022, izbor bodo letos izvedli v DV Studenec, oddaja vzorcev pa bo 27. marca na Studencu.

Zbiranje vzorcev za Teden cvička, ki bo v Novem mestu, bomo izvedli v ponedeljek, 4. apria, med 18. in 20. uro v Boštanju.

Kot kaže, bo izvedljiv tudi jubilejni, 20. pohod po vinskih goricah, tokrat na Žigrski vrh, na praznični dan, 27. aprila 2022.

Veselimo se ponovnih srečanj z vami, dobrodošli! Članice in člani društva boste o podrobnostih obveščeni z redno društveno pošto.

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021