Vabilo k sodelovanju pri pripravi monografije

V letošnjem letu praznujemo pomembno obletnico - minilo bo 50 let, ko so vinogradniki iz Sevnice in Boštanja, skupaj z drugimi 110 delegati, 18. 6. 1972, ustanovili Društvo vinogradnikov Dolenjske. S tem obeležujemo začetek organiziranega druženja in dela naših vinogradnikov in vinarjev, oz. našega društva. Slavnostno proslavo ob naši 50 letnici in našem prazniku načrtujemo v Sevnici, v drugi polovici leta.

monografija2
(Monografija o zgodovini društva že nastaja)

Za to priložnost že nastaja obsežna monografija, ki bo pričala o naši vinogradniški tradiciji in delu društva. Dejstvo pa je, da imamo za obdobje med leti 1972 in 2000 malo slikovnega gradiva. Članice in člane (in seveda vse druge, ki bi nam utegnili pomagati) zato vabimo, da pogledate po svojih arhivih, zelo dobrodošle bi nam bile starejše fotografije iz različnih strokovnih srečanj, izletov, povork in drugih priložnosti, ki pričajo o utripu društva. Če bodo primerne za objavo, jih z veseljem vključimo v našo publikacijo (in vam jih po skeniranju seveda vrnemo).

Za slikovni material ali drugo arhivsko dokumentacijo nas lahko do konca marca 2022 kontaktirate na društveni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali neposredno urednika publikacije Milana Simončiča (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 031 319 048). Hvaležni vam bomo, vnaprej hvala za sodelovanje!

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021