Rezultati ocenjevanja vin 48. Tedna cvička

48TC logoV Novem mestu je bilo pred nekaj dnevi zaključeno ocenjevanje vin, ki ga je v okviru 48. Tedna cvička organizirala Zveza društev vinogradnikov Dolenjske. Strokovna komisija je tokrat ocenila 417 vzorcev, od teh slabo polovico cvičkov s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, preostalo so bili vzorci modre frankinje, bela vina in penine.

Najvišjo oceno pri cvičku je dosegel Janez Colnar (DV Šmarjeta, z oceno 16,37), kralja cvička pa so pridelali v Hiši vina Grabnar (DV Raka, z oceno 16,27). Upoštevajoč Pravilnik o ocenjevanju vin ZDVD so nazive prvaka sorte dosegli Zvone Kotnik (DV Trebelno, za deželno rdeče 2019, z oceno 17,13), Janez Colnar (DV Šmarjeta, za laški rizling 2018, z oceno 18,27), Jože Bovhan (DV Šmarjeta, za modro frankinjo 2017, z oceno 18,50), Hiša vina Grabnar (DV Raka, za modro frankinjo 2018, z oceno 18,33) in Marko Cvelbar (DV Šmarjeta, za sivi pinot 2017, z oceno 18,30).

Na ocnjevanju je sodelovalo tudi 5 članov našega društva, ki so skupno prispevali 7 vzorcev. Dosegli so lepe rezultate, med drugim 1 zlato medaljo (Jože Simončič za penino) in 2 srebrni (Alojz Zalašček za cviček in Stane Možič za modro frankinjo).

REZULTATI OCENJEVANJA >>>

karsia novi logo