Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Rezultati ocenjevanja vin 48. Tedna cvička

48TC logoV Novem mestu je bilo pred nekaj dnevi zaključeno ocenjevanje vin, ki ga je v okviru 48. Tedna cvička organizirala Zveza društev vinogradnikov Dolenjske. Strokovna komisija je tokrat ocenila 417 vzorcev, od teh slabo polovico cvičkov s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, preostalo so bili vzorci modre frankinje, bela vina in penine.

Najvišjo oceno pri cvičku je dosegel Janez Colnar (DV Šmarjeta, z oceno 16,37), kralja cvička pa so pridelali v Hiši vina Grabnar (DV Raka, z oceno 16,27). Upoštevajoč Pravilnik o ocenjevanju vin ZDVD so nazive prvaka sorte dosegli Zvone Kotnik (DV Trebelno, za deželno rdeče 2019, z oceno 17,13), Janez Colnar (DV Šmarjeta, za laški rizling 2018, z oceno 18,27), Jože Bovhan (DV Šmarjeta, za modro frankinjo 2017, z oceno 18,50), Hiša vina Grabnar (DV Raka, za modro frankinjo 2018, z oceno 18,33) in Marko Cvelbar (DV Šmarjeta, za sivi pinot 2017, z oceno 18,30).

Na ocnjevanju je sodelovalo tudi 5 članov našega društva, ki so skupno prispevali 7 vzorcev. Dosegli so lepe rezultate, med drugim 1 zlato medaljo (Jože Simončič za penino) in 2 srebrni (Alojz Zalašček za cviček in Stane Možič za modro frankinjo).

REZULTATI OCENJEVANJA >>>

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

karsia novi logo

 

basf pomanjsan

 KZ logo2015logo Mastnakoutput klet

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih