Odpoved 48. Tedna cvička

48tedencvicka

Letošnja prireditev 48. Teden cvička je bila napovedana za 12. in 13. junij 2020. Zveza društev vinogradnikov Dolenjske bi jo organizirala skupaj z Občino Trebnje, v okviru prireditve "Iz trebanjskega koša". Dogodki in ukrepi zaradi epidemije so v tem času bistveno spremenili naše plane, še bolj pa tudi način življenja, kar bo ostalo še kar nekaj časa. V tej luči sta včeraj ZDVD in Občina Trebnje posredovala skupno izjavo za javnost.

Če kratko povzamemo: zaradi trenutnih razmer v letošnjem letu napovedna prireditev ne bo izvedena. V vodstvu ZDVD pa si želijo, da izpeljejo redno letno skupščino, pa tudi ocenjevanje vin v okviru 48. Tedna cvička ter vse potrebno za razglasitev novega kralja cvička, 22. cvičkove princese in ambasadorja cvička 2020.

Izjavo si lahko preberete na povezavi TUKAJ.

Dodano 15. maja:

Odprt je izbor za 22. cvičkovo princeso. Kandidatke se lahko prijavite do 5. junija, več informacij za najdete na spletni strani ZDVD (https://www.zdvd.si/).

karsia novi logo

basf pomanjsan