Zaključen je bil 15. izbor za Županovo vino

zupanovo2020

»Je domače, je pristno, je naše.«, je bil slogan letošnje prireditve ob zaključku 15. izbora za županovo vino, ki je bila v Šentjanžu 6. marca. Tako kot kolektivna blagovna znamka občine Sevnica ponuja le najboljše in je odraz znanja, izkušenj in pristnega stika roke z domačo zemljo, tako je tudi Županovo vino skozi leta postalo pomemben povezovalec in promotor lokalne ponudbe. Tudi za njim stojijo ljudje, ki dediščino naših krajev nosijo v sebi in jo s ponosom širijo tudi izven naših meja.

Veseli nas, da smo pomemben del zgodbe, ki jo je pred 15 leti pričel takratni župan Kristijan Janc in jo danes uspešno nadaljuje aktualni župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, tudi članice in člani vseh štirih vinogradniških društev sevniške občine.

Letošnji izbor za županovo vino je bilo zaupano DV Šentjanž, ki je tudi izvedlo ocenjevanje. Na zaključni prireditvi smo prisluhnili pogovornemu omizju na temo povezovanja v lokalni gastronomiji. Pri tem so sodelovali dr. Jože Podgoršek (državni sekretar iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano), Ana Pavlin (24. vinska kraljica Slovenije), Grega Repovž (ekološka kmetija, domačija, trgovina in gostilna Repovž), David Kozinc (Vina Kozinc), Miloš Majcen (Kmetija Majcen) in Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica.

Kot županovo vino 2020 je bila izbrana suha bela zvrst, letnika 2019. Pridelala ga je mlada prevzemnica kmetije, članica Društva vinogradnikov Malkovec, Vesna Simeonov.

Prireditev je posrečeno povezoval urednik in voditelj informativne oddaje Svet na kanalu A, Gregor Trebušak, srečanje pa so s svojim nastopom obogatile pevke vokalne skupine Fortuna. Družabni del dogodka so popestrile dobrote iz Kolektivne blagovne znamke občine Sevnica.

karsia

Karsia - novosti v 2019 >>>