Tečaj kletarjenja in tečaj senzorike vin

cache 31686293

Če bo dovolj zainteresiranih, bomo (predvidoma že v februarju letos) v sodelovanju z drugimi vinogradniškimi društvi naše občine in KGZ Novo mesto, so-organizirali Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vin ter Tečaj iz senzorične analize vin. Zainteresirani čim prej, oz. najkasneje do 4.2.2018, kontaktirajte predsednika društva ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (navedite tudi, kateri tečaj vas zanima). Cena vsakega tečaja bo okvirno 130 EUR po udeležencu, število udeležencev pa je omejeno.

Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina zajema 42 pedagoških ur, predavatelji bodo iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, Inšpektorata RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, Kmetijskega inštituta Slovenije, Biotehnične fakultete in enologi s področja vinorodne dežele Posavje. Ob koncu tečaja bo preizkus znanja s podelitvijo potrdil.

Tečaj iz senzorične analize vina pa je odlična priložnost za seznanitev z novejšimi tehnologijami v pridelavi vina, predvsem v povezavi z senzorično zaznavo in pokušanjem vina. Izobraževanje zajema 20 pedagoških ur, predavatelji bodo iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto in iz Kmetijskega inštituta Slovenije iz Ljubljane.

Naše društvo je v samostojni organizaciji do sedaj izvedlo 4 tečaje kletarjenja (1990, 1996, 2001 in 2007). Poleg tega smo organizirali še dva tečaja iz senzorike vin, prvega v letu 1998 in drugega leta 2012. Odlična priložnost torej, da se pridružite široki paleti poznavalcev vin in kletarjem ter dopolnite vaše znanje.

karsia
KZ logo2015logo Mastnakoutput kletsavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop