Redni letni občni zbor

zbor2020

V petek, 21. februarja smo v Boštanju izvedli redni letni občni zbor. Zbrane na zboru so s svojim nastopom razveselile članice vokalne skupine Vilinke.

Po izvolitvi organov zbora, smo se z minuto molka poklonili članom, ki so nas zapustili v zadnjem letu, in sicer Francu Musarju, Alojzu Gučku, Vinku Butu in Blažu Zagrajšku. Po sprejetju zapisnika zadnjega občnega zbora in podanih poročilih predsednika društva, blagajnika in Nadzornega odbora, je zbor pozdravil predsednik KS Boštanj Jože Udovč. V nadaljevanju so bila poročila soglasno in brez razprave sprejeta, sprejet je bil še plan dela za letošnje leto, potrjena je bila (nespremenjena) letna članarina. Izvolili smo dodatnega praporščaka, Martina Horjaka. Predsednik društva Jože Simončič je v svojem nagovoru še posebej izpostavil povabilo mlajšim, četudi samo ljubiteljskim vinogradnikom, da se včlanijo v naše društvo. Napovedal je še namero, da društvo po letošnji trgatvi izvede Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina (tj. kletarski tečaj), v kolikor bo dovolj zainteresiranih (če bo potrebno, bomo k sodelovanju povabili še ostala vinogradniška društva v sevniški občini).

S podelitvijo diplom smo tudi uradno razglasili rezultate 38. društvenega ocenjevanja vin. Ob tej priložnosti je društvo tradicionalno izdalo društveni bilten, v katerem smo analizirali vse pretekle aktivnosti zadnjega leta, navedli rezultate društvenega ocenjevanja vin in oceno degustacijske komisije, ki je naša vina ocenila. Tradicionalno je večerji sledilo prijetno druženje ob pokušini vin 38. društvenega ocenjevanja.

Več o dogajanju na rednem zboru članic in članov DV Sevnica-Boštanj si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.

karsia novi logo

basf pomanjsan