46teden cvicka

Slovenija ima novo vinsko kraljico

kraljica2017

Slovenija ima od 13. januarja 2017 novo vinsko kraljico. Na svečani prireditvi v Radencih je krono nadela 23. letna Maja Žibert iz Šentruperta, študentka magistrskega študija na Fakulteti za turizem Univerze Maribor v Brežicah. Ob bogatem kulturnem programu sta ji krono nadela Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan in Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Vinska kraljica Slovenije je cvetica slovenskih vin, krona slovenskega vinogradništva in vinorodne dežele. Je poslanica slovenskega turizma in kulturne dediščine. Niti najmanj ne dvomimo, da bo Maja svojo novo vlogo odigrala odlično, pokončno in ponosno.

21. vinska kraljica Maja Žibert je tudi bivša, 16. cvičkova princesa, svoje poslanstvo je odlično opravljala od maja 2014 do maja 2015. Kot cvičkova princesa nas je obiskala v Sevnici, ob razglasitvi rezultatov županovega vina. Za naše vinogradnike je njeno imenovanje zagotovo svečan trenutek, saj imamo v zadnih 20 letih, za Martino Baškovič, že drugo cvičkovo princeso, ki je postala tudi Vinska kraljica Slovenije.

Novi vinski kraljici iskreno čestitamo, želimo uspešen mandat ter veliko nepozabnih in doživetih trenutkov. Upamo, da bo s svojo prisotnostjo počastila kakšnen dogodek, ki ga bo v letu 2017 organiziralo naše društvo.

vitica4

fito-info

iskalnik reg. FFS >>>

BBCH skala >>>