Uredba o sistemu dovoljenj za zasaditev vinske trte

Na podlagi 10. in 11. člena Zakona o kmetijstvu (Uradni list RS, št. 45/08, 57/12, 90/12-ZdZPVHVVR, 26/14 in 32/15) je Vlada Republike Slovenije v novembru letos izdala Uredbo o sistemu dovoljenj za zasaditev vinske trte v Sloveniji. Uredba začne veljati 1. januarja 2016, uporablja pa se do 31. decembra 2030.
Vsem, ki se jih tičejo spremembe svetujemo, da morebitne nejasnosti razčistite pravočasno, tj. do konca tega leta. Glede pojasnil so po zagotovilih vodstva ZDVD zelo prijazni na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, na razpolago je tudi predsednik ZDVD Matjaž Jakše (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 031 847 178). Marsikateri odgovor na aktualna vprašanja poznajo tudi na Upravnih enotah in svetovalci Kmetijsko svetovalne službe.

V povezavi s tem si lahko preberete prispevek, ki smo ga na naši spletni strani objavili v oktobru letos.

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne