Srečanje s predstavnikom Bayer CropScience

canje 2015

Na Čanju, v vinogradu Jožeta Mirta, je v sredo 15. julija potekalo srečanje s strokovnjakom podjetja Bayer CropScience. Strokovni sodelavec Gal Motore je podrobneje predstavil delovanje pripravkov za varstvo vinske trte omenjene družbe. Na kratko je povzel, kaj se je dogajalo v vinogradu in predstavil opravila, ki jih moramo še opraviti pred trgatvijo. Opozoril je tudi na trenutno velik potencial za nastanek oidija, pa tudi peronospore, kar se v zadnjih dneh že kaže v nekaterih vinogradih. Nihanja med nočno in dnevno temperaturo ter visoka zračna vlaga namreč ustvarjajo idealne pogoje za nastanek bolezni. Okoli 50 zbranim vinogradnicam in vinogradnikom je svetoval, da zdrave vinograde ohranimo do trgatve, zaenkrat namreč v večini vinskih goric kaže, da se nam morda po nekaj letih spet obeta dobra in obilna trgatev. Prijetno srečanje smo zaključili v sproščenem in veselem razpoloženju, kot se za vinogradnike, ki se zberejo v zidanici med vinogradi, tudi spodobi.

Fotogalerija>>>

knjiga