Obiskali smo hrvaško Zagorje

zagorje2015

Realizirana je bila prva strokovna ekskurzija v letošnjem letu, v torek 25. avgusta sledi še obisk sejma v Gornji Radgoni.  V soboto, 13. junija, smo se odpravili na pot proti hrvaškem Zagorju, kjer pridelujejo vina naši sosedje. Pokrajino sooblikuje preplet čudovite narave, številnih dvorcev, odlične kulinarike in naraščajoče število vrhunskih vin. V Kumrovcu smo si ogledali etno vas in prisluhnili vodički, ki nam je predstavila življenje in običaje v tem delu Hrvaške v bližnji in daljnji preteklosti. Sledil je obisk posestva Vuglec breg pri Krapini, z degustacijo vin, ogledom kleti in malico. Vina in vinograde nam je prijazno predstavila enologinja njihove kleti. Dvor Trakoščan nas je očaral s svojo bogato zgodovino, ohranjenimi zbirkami in opremo gradu. Naše prijetno druženje smo zaključili v Mariji Bistrici na vinariji Micak, s poznim kosilom, degustacijo njihovih najboljših vin in predstavitvijo njihove dejavnosti. Z nami je bil lastnik Mladen Micak. Naši gostitelji so nas prijazno in prisrčno sprejeli, kjerkoli smo bili, v prijetni in razpoloženi družbi smo skupaj preživeli lep poletni dan, ki ga bomo zagotovo še kdaj ponovili.

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne