43. Teden cvička

DSC 0429

Udeležili smo se otvoritve 43. Tedna cvička. V svečani povorki, 29. maja smo sodelovali članice in člani vinogradniških društev, včlanjenih v Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske. Prisostvovali smo kronanju novega kralja cvička, Franca Kobeta in razglasitvi novega ambasadorja cvička, Janeza Živiča. Obema smo ob podelitvi častnih naslovov iskreno čestitali. Utrip o petkovem dogajanju iz prireditve v Kostanjevici na Krki, lahko podoživite v fotogaleriji, v našem spletnem albumu.  FOTOGALERIJA>>>

princesa,kralj

Delegati društva smo v nedeljo, 31. maja sodelovali še na redni skupščini ZDVD, na kateri smo sprejeli poročila predsednika zveze Matjaža Jakšeta, blagajnika in poročilo Nadzornega odbora. Predstavila sta se nova, tj. 17. cvičkova princesa Eva Somrak, ki je bila izbrana v soboto in novi kralj cvička Franc Kobe (slika levo). Sprejet je bil program dela za naslednje leto.

Med prejemniki velikih zlatih medalj, podelitev je sledila po skupščini, sta bila tudi člana našega društva – Alojz Zalašček za vino cviček in Alojz Fon, za vino modra frankinja barrique. Rezultate ocenjevanja in razdelitev medalj po društvih najdete na povezavah:

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne