DV Sevnica-Boštanj - Domov

glava mobile

Ne pozabimo na naša vina

Pomladni čas prinaša tudi nova opravila v naših vinogradih, ob tem pa ne pozabimo na vina, ki zorijo v kleteh. Pomembno je nadzirati in vzdrževati ustrezno koncentracijo prostega žveplovega dioksida ter preprečevati dostop zraku. S tem zavarujemo vina pred procesi oksidacije, ki  pogosto pogojuje nastanek drugih bolezni ter zaviramo razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. Ciljna koncentracija prostega žvepla v belih vinih je okvirno 25 - 35 mg/l, v rdečih pa 20 - 35 mg/l (cviček do 25 mg/l).

Občina Sevnica povezuje občane in lokalne ponudnike hrane

Kupovanje lokalno predelane hrane v trenutni situaciji, ko je vsakodnevno obiskovanje trgovin močno odsvetovano, lokalni proizvodi pa zaradi različnih razlogov ostanejo neporabljeni, je zelo smiselna izbira. Občina Sevnica je vzpostavila kontakt z lokalnimi dobavitelji in po dogovoru z njimi vzpostavila kontaktno mrežo lokalnih ponudnikov, ki jih občani lahko kontaktirajo za nakup lokalnih živil. Način plačila in prevzema po dogovoru določita prodajalec in kupec, vendar Občina Sevnica opozarja, da je potrebno striktno upoštevati vsa navodila NIJZ.

Občina Sevnica je na svoji spletni strani ter na svojem Facebook profilu objavila seznam ponudnikov, hkrati pa vabi tudi vse zainteresirane ponudnike, ki izpolnjujejo pogoje in še niso na seznamu, da Občino Sevnica kontaktirajo na telefonsko številko 041 600 017 in se s ga. Matejo Cvetkovič dogovorijo za uvrstitev na seznam.

S kupovanjem lokalnih proizvodov občanke in občani aktivno prispevajo k omilitvi posledic razglašene epidemije koronavirusa na lokalno gospodarstvo.

Seznam ponudnikov lokalnih dobrin>>>

Lokalna hrana01

Odpoved strokovnega predavanja

Članice in člane društva smo pred dnevi povabili na strokovno predavanje o prehrani in zaščiti vinske trte. Obveščamo vas, da glede na dano situacijo glede novega korona-virusa in skladno z Odredbo o začasnih ukrepih za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), odpovedujemo predavanje o prehrani in zaščiti vinske trte, ki je bilo predvideno za četrtek, 19.3., ob 18.00 uri, na Blanci. To nam nalaga odgovornost do udeležencev in predavatelja.

Predavanje o podobni ali kakšni drugi tematiki bomo izvedli, ko se situacija ustali, o čemer boste pravočasno obveščeni. Hvala za razumevanje!

Zaključen je bil 15. izbor za Županovo vino

zupanovo2020

»Je domače, je pristno, je naše.«, je bil slogan letošnje prireditve ob zaključku 15. izbora za županovo vino, ki je bila v Šentjanžu 6. marca. Tako kot kolektivna blagovna znamka občine Sevnica ponuja le najboljše in je odraz znanja, izkušenj in pristnega stika roke z domačo zemljo, tako je tudi Županovo vino skozi leta postalo pomemben povezovalec in promotor lokalne ponudbe. Tudi za njim stojijo ljudje, ki dediščino naših krajev nosijo v sebi in jo s ponosom širijo tudi izven naših meja.

Preberite več

Redni letni občni zbor

zbor2020

V petek, 21. februarja smo v Boštanju izvedli redni letni občni zbor. Zbrane na zboru so s svojim nastopom razveselile članice vokalne skupine Vilinke.

Po izvolitvi organov zbora, smo se z minuto molka poklonili članom, ki so nas zapustili v zadnjem letu, in sicer Francu Musarju, Alojzu Gučku, Vinku Butu in Blažu Zagrajšku. Po sprejetju zapisnika zadnjega občnega zbora in podanih poročilih predsednika društva, blagajnika in Nadzornega odbora, je zbor pozdravil predsednik KS Boštanj Jože Udovč. V nadaljevanju so bila poročila soglasno in brez razprave sprejeta, sprejet je bil še plan dela za letošnje leto, potrjena je bila (nespremenjena) letna članarina. Izvolili smo dodatnega praporščaka, Martina Horjaka. Predsednik društva Jože Simončič je v svojem nagovoru še posebej izpostavil povabilo mlajšim, četudi samo ljubiteljskim vinogradnikom, da se včlanijo v naše društvo. Napovedal je še namero, da društvo po letošnji trgatvi izvede Tečaj iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina (tj. kletarski tečaj), v kolikor bo dovolj zainteresiranih (če bo potrebno, bomo k sodelovanju povabili še ostala vinogradniška društva v sevniški občini).

S podelitvijo diplom smo tudi uradno razglasili rezultate 38. društvenega ocenjevanja vin. Ob tej priložnosti je društvo tradicionalno izdalo društveni bilten, v katerem smo analizirali vse pretekle aktivnosti zadnjega leta, navedli rezultate društvenega ocenjevanja vin in oceno degustacijske komisije, ki je naša vina ocenila. Tradicionalno je večerji sledilo prijetno druženje ob pokušini vin 38. društvenega ocenjevanja.

Več o dogajanju na rednem zboru članic in članov DV Sevnica-Boštanj si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih