DV Sevnica-Boštanj - Ocenjevanje vin ZDVD in druga aktualna obvestila

glava mobile

Ocenjevanje vin ZDVD in druga aktualna obvestila

Zaradi trenutnih razmer smo v marcu letos odpovedali načrtovano strokovno predavanje na Blanci, aprilsko izvedbo pohoda po vinskih goricah, Zveza društev vinogradnikov Dolenjske je odpovedala tudi večino prireditev o okviru Tedna cvička, te naj bi potekale v maju in juniju. O tem smo že poročali tudi na naši spletni strani.

Vodstvo Zveze društev vinogradnikov Dolenjske (ZDVD), v katerega je od začetka včlanjeno tudi naše društvo, želi izvesti vsaj nekatere aktivnosti, ki so bile načrtovane v okviru 48. Tedna cvička. Predvsem redno letno skupščino, ocenjevanje vin v okviru 48. Tedna cvička ter razglasitev novega kralja cvička, 22. cvičkove princese in ambasadorja cvička 2020.

Članice in člani DV Sevnica-Boštanj ste zato vljudno vabljeni k udeležbi na ocenjevanju vin, ki ga za vseh 32 včlanjenih društev organizira ZDVD. Zbiranje vzorcev bomo izvedli v petek 12. 6. 2020. O podrobnostih in pogojih sodelovanja boste članice in člani obveščeni po rednih komunikacijskih poteh, že zdaj pa lahko napovemo, da bo društvo pokrilo del stroškov in tako posameznikom olajšalo odločitev o oddaji vzorcev. Ocenjevanje vin, ki ga vsako leto organizira ZDVD, še vedno ostaja najbolj množično ocenjevanje vin v Sloveniji.vzorci

Kljub temu, da bo letošnji 48. Teden cvička potekal brez osrednje prireditve, bo ZDVD izbrala 22. cvičkovo princeso, krono pa ji bo predala 21. cvičkova princesa, Simona Petretič. Razpis za izbor je objavljen na spletni strani ZDVD. Predloge za ambasadorja cvička pa posredujejo vinogradniška društva, organi ZDVD in odbor ambasadorjev cvička do roka razpisa, tj. 5. junija 2020.

V nadaljevanju posredujemo še nekaj drugih aktualnih obvestil.

Če še niste poravnali članarine za leto 2020 (15 EUR) vas prosimo, da to čimprej storite pri naših imenovanih poverjenikih, ki so: Aleš Germovšek, Janez Kodeh, Herman Radej in Branko Žibert. Če želite članarino nakazati na transakcijski račun društva, nam svojo namero sporočite na e-pošto (drustvo.vinogradnikov​@​gmail.com), poslali vam bomo potrebne informacije za nakazilo.

Glede izvedbe jubilejnega, 20. pohoda po vinskih goricah, v trenutnih razmerah še ne moremo sprejeti odločitve, kdaj in v kakšni obliki ga bomo realizirali. Žkozarecelimo, da se razmere umirijo, ukrepi prekličejo, zatem pa se zdravi in razpoloženi ponovno zberemo, nazdravimo in se odpravimo na pot.

Glede Kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni smo obveščeni, da priprave na sejem AGRA potekajo nemoteno. Če sejem ne bo odpovedan, se ga bomo udeležili, kot vsako leto in vas o tem pravočasno obvestili.

Obveščamo vas, da smo naročili več degustacijskih kozarcev z logotipom društva. Pakirani so po 6 kom in jih lahko naročite po ceni 2 EUR/kos. Za naročilo kontaktirajte predsednika društva ali preko e-pošte društva.

Lepo vas pozdravljamo, ostanite zdravi in optimistični!