DV Sevnica-Boštanj - Imamo novo vinsko kraljico - dolenjko Ano Pavlin

glava mobile

Imamo novo vinsko kraljico - dolenjko Ano Pavlin

24vinskakraljica

Nova, tj. 24. Vinska kraljica Slovenije je Ana Pavlin, ki je v letu 2018 uspešno opravljala poslanstvo 20. cvičkove princese. Ob tem svečanem dogodku ji iskreno čestitamo in želimo uspešno delo!

Prihaja iz Otočca, za Vinsko kraljico Slovenije pa sta jo 10. januarja 2020 okronala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec ter predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Slovesnosti v hotelu Radin v Radencih so se udeležili številni pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije in drugi visoki gosti. V novembru 2019 jo je izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. V letu 2020 bo tako predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Ana je študentka 2. letnik magisterskega študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smer turizem. Je članica Društva vinogradnikov Grčevje, izkušnje v vinogradništvu nabira že od otroških let, očetu pomaga pri delu v vinogradu, pri kletarjenju ter pri sprejemanju gostov na domači, Matjaževi domačiji.