DV Sevnica-Boštanj - Odšel je Blaž

glava mobile

Odšel je Blaž

blaz1Danes je žalosten dan. Izgubili smo dragocenega, marljivega in iskrenega prijatelja, dolgoletnega praporščaka našega društva, aktivnega člana od ustanovitve, navdušenega vinogradnika in kletarja, Blaža Zagrajška.

Kdo ve, koliko trt, posajenih iz njegovih rok, raste po naših goricah? Težko bi prešteli tudi trte, ki jih je skrbno obrezoval in negoval, v svojem vinogradu v Dobju in pri številnih prijateljih? Koliko mladih in neizkušenih vinogradnikov je navdušil, spremljal, jim pomagal in spodbujal na njihovi poti? Kolikokrat in koliko prijateljem ter naključnim popotnikom, ki smo radi našli pot do njegove zidanice v Dobju, je gostoljubno sprejel? Vsak občni zbor našega društva, na katerem je bil prisoten, je nagovoril, se veselil naših skupnih dosežkov in pohvalil izvedene aktivnosti. Obiskoval je društvena srečanja, jih s svojim prispevkom, delom in idejami sooblikoval.

Dragi Blaž, neizmerno smo ti hvaležni za vse. Pogrešali bomo tvoj smeh, tvojo besedo, tvoj večni optimizem, tvojo bližino. Ohranjamo te v nepozabnem spominu.