DV Sevnica-Boštanj - Blagoslov in pokušnja naših mladih vin

glava mobile

Blagoslov in pokušnja naših mladih vin

jost2017

Kulturno, športno in turistično društvo Blaž Jurko Razbor ter Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj, smo ob letošnjem prazniku vina - Martinovem, tradicionalno organizirali blagoslov in pokušino mladih vin. Kot je običajno, smo vas tudi letos povabili k Sv. Joštu - idilični cerkvici pod vrhom Lisce, kamor se je mogoče povzpeti iz večih strani. Prijetnega dogodka se je v sončnem popoldnevu, v nedeljo 5. novembra, udeležilo okoli 40 pohodnikov, ki so poskusili naša mlada vina, pridelana v dveh vinorodnih okoliših (Bizeljsko-Sremiški in Dolenjski). Strinjali smo se, da z zorenjem obetajo še veliko - so bogata, igriva, harmonična in prijetno pitna.

Dogodek sodi v sklop prireditev, ki jih v novembru organiziramo v počastitev praznika občine Sevnica. Skupno bo pripravljenih okvirno 70 dogodkov v organizaciji občine, krajevnih skupnosti, podjetij in ustanov, društev in posameznikov. Med njimi bodo odprtja naložb, kulturni, športni in turistični dogodki, obeležitve obletnic ustanov in društev, dnevi odprtih vrat, pa tudi dogodki z dobrodelno in izobraževalno noto.

Program vseh prireditev najdete na povezavi: PRIREDITVE (OBČINSKI PRAZNIK 2017) >>>