DV Sevnica-Boštanj - Ob zaključku leta 2017

glava mobile

Ob zaključku leta 2017

seja dec2017

Na zadnji letošnji seji se je v četrtek, 14. decembra sestal Upravni odbor društva, ki ga vodi Jože Simončič. Med točkami dnevnega reda je bil tudi pregled in analiza realiziranih aktivnosti v letošnjem letu, zato smo na sejo povabili še člane Nadzornega odbora, oba praporščaka in poverjenike za pobiranje članarin.

V letu 2017 smo izvedli vse realizirane aktivnosti, menimo da uspešno. O njih smo izčrpno poročali tudi na naši spletni strani. Povabili smo vas na dve strokovni predavanji ("Aktualne smernice in napotki za zaščito in prehrano viske trte"  ter "Smernice za izvedbo trgatve 2017"), organizirali smo dve strokovni ekskurziji (Kmetijsko živilski sejem in "Uspešne zgodbe Prekmurja"), izvedli smo tudi druge tradicionalne prireditve, in sicer občni zbor, društveno ocenjevanje vin, pohod po vinskih goricah, sodelovali smo na ocenjevanju vin v okviru Tedna cvička, organizirano smo se udeležili otvoritvene povorke, za naše ocenjevalce vin smo izvedli delavnico o senzoriki vin. S ponudbo in predstavitvijo naših vin smo se predstavili na nekaj prireditvah v naših krajih, sodelovali smo pri izboru županovega vina za leto 2017 in ob martinovem so-organizirali blagoslov in pokušino naših mladih vin, z aktivom žena iz Boštanja smo na Raki predstavljali naše poticeKOLEDAR2018. Uspešno smo vzdrževali vse bolj obiskano društveno spletno stran, ob tem velja poudariti, da smo dodatno poskrbeli za varnost in zaščito spletnih vsebin. Ob letu, ki se izteka, imamo že pripravljene koledarje, ki jih boste prejeli ob plačilu članarine. Ta po sklepu zadnjega občnega zbora, tudi za leto 2018 ostaja 15 EUR, članarino že pobirajo imenovani poverjeniki: Aleš Germovšek, Janez Kodeh, Herman Radej in Branko Žibert.

Zaključek uspešnega leta smo izkoristili še za pripravo predloga delovnega programa za naslednje leto, za prijetno druženje in načrtovanje novih izzivov in novih priložnosti. Na občnem zboru nas v naslednjem letu čakajo redne volitve organov društva. Upravni odbor je sprejel sklep o imenovanju tričlanske komisije, ki bo pripravila in utemeljila predlog kandidacijske liste, ta bo predstavljena zboru vinogradnikov. Občni zbor bo predvidoma zadnji vikend v februarju naslednje leto, pred tem bomo izvedli 36. društveno ocenjevanje vin. 

Veseli nas, da ste naša prizadevanja tudi v letošnjem letu nagradili z vašo prisotnostjo in sodelovanjem, z dobro voljo in izraženo podporo. Hvala vsem za izraženo zaupanje in pomoč, to nas spodbuja in zavezuje tudi za naprej. 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.
Vec o piskotkih