DV Sevnica-Boštanj - Praznik godbe "Blanški vinogradniki"

glava mobile

Praznik godbe "Blanški vinogradniki"

godba15let

Blanca, 11. 7. 2015 (foto: Jože Teraž)

Godbenice in godbeniki Blanški vinogradniki so svečano obeležili prvih 15 let aktivnega delovanja. Na Blanci so v soboto, 11. julija pripravili slavnostni koncert, popestrile so ga sevniške mažorete, folklorna skupina iz sosednje Hrvaške, tercet Klinc in druge godbe. Na prireditvi je predsednik godbe Roman Kragl pisno zahvalo za sodelovanje podelil tudi našemu društvu. V imenu Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj je članice in člane godbe nagovoril predsednik Jože Simončič, jim čestital za uspešno delo v preteklosti in zaželel uspešno delo tudi v bodoče.

spletna stran "Godba Blanški vinogradniki">>>
fotogalerija in prispevek (vir Občina Sevnica)>>>

Godba Blanški vinogradniki je svoj prvi večji in odmevnejši nastop, tako rekoč koncert, izvedla na Blanci, na prireditvi "Dan vinogradnikov", ki smo jo v letu 2001 organizirali skupaj, dogodek smo ponovili še v letu 2003. Nepozabno glasbeno doživetje se je prisotnim globoko vtisnilo v spomin, od prireditve dalje pa godba nosi svoje uradno ime - Blanški vinogradniki. Od takrat smo se pogosto srečevali in sodelovali - na občnih zborih, pohodih po vinskih goricah in na otvoritvah tedna cvička. Verjamemo in želimo si, da se vzpostavljeno prijateljstvo in sodelovanje ohrani tudi v bodoče.

blanski vinogradniki, prvi nastop

"Kolkor kapljic, tolko let..."
na enem od prvih nastopov Blanških vinogradnikov (Blanca, "Dan vinogradnikov", 17. 3. 2001)

godba zbor2003