DV Sevnica-Boštanj - Prijava pridelka letnika 2020

glava mobile

Prijava pridelka letnika 2020

upravna-enota-sevnicaPridelovalce, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina in obdelujejo najmanj 0,1 ha vinogradov, ali pridelek tržijo, obveščamo, da morajo, skladno s 13. členom Pravilnika o registru pridelovalcev grozdja in vina, najkasneje do 20. novembra 2020 Upravni enoti prijaviti celoten pridelek grozdja, mošta, vina in drugih proizvodov, vključno s pridelkom, namenjenim za lastno uporabo. V primeru grozdja, ki je bilo trgano tako pozno, da do navedenega roka ni možna prijava, morajo pridelovalci prijaviti pridelek najpozneje v 20 dneh po trgatvi.

Obvezni podatki v prijavi so: ime in priimek, KMG-MID in/ali št. vpisa v register pridelovalcev grozdja in vina, vrsta pridelka (po sorti ali kot mešano belo, mešano rdeče ali mešano belo in rdeče), količina grozdja v kilogramih, datum trgatve in količina vina v litrih.

V času povečanih tveganj za okužbe z novim korona virusom je dobrodošla elektronska prijava (Portal eUprava, ali preko e-pošte).