Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Delo društva v 2021, srečno v novem letu 2022

novoleto2022

Društvo od marca 2020 deluje v posebnih razmerah. Upravni odbor kljub vsemu komunicira, aktivno deluje in se občasno sestaja.

Zaradi ukrepov, ki omejujejo večja druženja, v letošnjem letu ni bil izveden občni zbor. Finančno poročilo, poročilo predsednika za leto 2020 in plan dela za 2021, je zato v začetku leta 2021 izjemoma potrdil Upravni odbor. V februarju smo obeležili 20 let naše spletne strani, ki je glede na obisk in obseg, presegla pričakovanja, ki smo jih postavili pred dvema desetletjema. V času, ki ga živimo, predstavlja pomembno funkcijo obveščanja in ohranjanja naših stikov, pa čeprav v digitalni obliki. Na naši spletni strani smo vam tudi v letu 2021 posredovali več strokovnih napotkov o prehrani in zaščiti vinske trte, napotke za nego vin in izvedbo letošnje trgatve ter druge aktualne informacije. ZDVD je izvedla dopisno skupščino in izvolila novo vodstvo, pri tem smo sodelovali. Spomladi smo uspešno izvedli 39. društveno ocenjevanje vin, žal brez uradne podelitve diplom in priznanj. Z vzorci naših vin smo bili prisotni na 49. Tednu cvička in dosegli odlične rezultate, v juniju smo se v omejenem številu udeležili tudi zaključne prireditve Tedna cvička. Sodelovali smo v izboru županovega vina, realizirali smo dve odlično obiskani strokovni ekskurziji – na 59. kmetijsko živilski sejem ter na Koroško in Štajersko. Na predavanje o trgatvi smo vas povabili v Tržišče, organizirano je bilo za vsa vinogradniška društva, ki delujejo v naši občini.

Žal nismo uspeli izvesti pohoda po vinskih goricah, strokovnih predavanj in delavnice senzorike za ocenjevalce vin iz našega društva. 

Leto 2022 bomo pričeli s pripravami na izvedbo jubilejnega, 40. društvenega ocenjevanja vin, na katerem bomo ocenili odlična vina, ki jih ponuja letnik 2021. Upamo, da bo izvedljiv občni zbor, na katerem bomo izpeljali tudi redne volitve v organe društva. Še ena pomembna obletnica nas čaka v naslednjem letu – minilo bo 50 let, ko so vinogradniki iz Sevnice in Boštanja, skupaj z drugimi, 110 delegati, v letu 1972, ustanovili Društvo vinogradnikov Dolenjske. S tem obeležujemo tudi začetek organiziranega druženja in dela naših vinogradnikov in vinarjev, oz. našega društva.

Članice in člane društva vabimo, da poravnate članarino za leto 2022. Poravnate jo lahko tudi s položnico, ki jo boste prejeli v naslednjih dneh, v tem primeru navedite svoje ime in priimek, da zagotovimo sledljivost. Članarino pa lahko kot vedno poravnate tudi pri poverjenikih, ki so: Herman Radej, Janez Kodeh, Branko Žibert in blagajnik Aleš Germovšek. Za vas smo pripravili koledarje (vinogradniški motivi), razdelili jih bomo razdeliti preko poverjenikov ali blagajnika, kjer so vam na voljo, oz. se bomo glede na situacijo primerno organizirali. Članarino boste lahko plačali tudi ob oddaji vzorcev za društveno ocenjevanje vin, upamo da ga bomo v februarju 2022 lahko izvedli.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih