Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Izbor županovega vina 2021

zupanovo2021

Z vidika ohranjanja tradicije društvenega povezovanja smo vinogradniška društva sevniške občine, v sodelovanju z Občino Sevnica sklenili, da se ocenjevanje in izbor županovega vina izvede tudi letos. Pri tem bomo upoštevali ukrepe, ki veljajo zaradi epidemije. Izbrano županovo vino bo namenjeno promociji občine in bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti. Letos bo kot županovo vino izbrana modra frankinja.

K sodelovanju vabimo pridelovalce, ki lahko v odkup ponudite minimalno 300 litrov vina. Sodelovanje omogočamo občanom občine Sevnica, ki imate svoje vinograde v sevniški občini, vpisane v register pridelovalcev in imate opravljeno prijavo pridelka. Izbrani pridelovalec bo za svoje vino pri pooblaščeni organizaciji opravil ustrezno analizo, v kolikor ta še ni bila opravljena. Izbrano vino bo odkupljeno po ceni 3,5 evra za steklenico. Za polnitev vina izbrani pridelovalec zagotovi buteljčne steklenice (0,75 l), zamaške in PVC tulce, Občina Sevnica pa zagotovi embalažo in etikete. Pridelovalec poskrbi za stekleničenje vina, steklenico opremi z etiketami, spravi v embalažo in dostavi po dogovoru. 

Sprejem vzorcev (2 steklenici) bo potekal 17. maja 2021, od 17. do 19. ure v Baru Mlin v Tržišču. Za oddajo se lahko dogovorite tudi s predsednikom DV Sevnica-Boštanj, Jožetom Simončičem, več informacij posreduje tudi Uroš Flajs, predsednik Društva vinogradnikov Malkovec (041 657 561).

Kotizacija po vzorcu znaša 7 evrov. Izbrano bo vino, ki bo doseglo najvišje število točk. Izbrano županovo vino bomo uradno razglasili v sklopu Festivala modre frankinje 2021. Tudi letošnje, že 16. županovo vino, bo uspešen promotor naše občine, naših vinogradnikov in vinogradniške dediščine, zato vljudno vabljeni k sodelovanju.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih