Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Pozeba...

pozebaTudi nekatere naše vinograde je včeraj (tako kot lansko leto) žal prizadela pozeba. V teh razmerah je potrebno trtam pomagati, so zapisali v obvestilu KGZ Novo mesto.

Dokler trs ne bo razvil vsaj minimalne listne površine, bo težko sprejel dodana hranila. Enostavno bo najbolje počakati 10-14 dni in upati, da bo v tem času vsaj malo deževalo in da se bodo temperature dvignile. Pri zelenih delih bomo pri odstranjevanju poganjkov morali biti dosledni, saj bo v prizadetih vinogradih zbrstelo mnogo mladik iz sobrstov in spečih oči, tako da bo obseg zelenih del večji kot sicer. Zelenih del se bo potrebno lotiti zgodaj, ko bodo poganjki veliki 10-20 cm. Zelo pazljivo bomo morali dognojevati predvsem z dušikom. To pomeni več manjših obrokov po 30-40 kg čistega N/ha, kar pomeni 100-150 kg/ha mineralnega gnojila KAN. Ob tem verjetno ni potrebno posebej opozarjati, da bo zaščito vinske trte pred boleznimi in škodljivci potrebno izvesti brezhibno. Na ta način bomo najbolj pomagali trti, da bo stres od pozebe najlažje premostila.

Vinogradnikom želimo potrpljenja in strokovnih prijemov. Prepričani smo, da bomo v jeseni tako vsaj delno nagrajeni za svoj strokovni pristop in oskrbo trsov v svojih vinogradih.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih