Hvala za vaše zaupanje, za naših prvih 20 let

20letspletnestraniPo nam znanih podatkih smo bili v Sloveniji prvo vinogradniško društvo z lastno spletno stranjo. Na svetovni splet smo jo postavili 1. februarja 2001, od takrat je razpolžljiva kontinuirano, brez prekinitev in vedno aktualna. V 20 letih so bile naše objavljene vsebine (po podatkih Google Analytics) obiskane skoraj 553.000 krat, od tega v zadnjem letu okvirno 58.000 krat.

Kako je nastala naša spletna stran in kaj želimo z njo doseči?

Predlog je bil izpostavljen na eni od sej Upravnega odbora, leta 2000. Nekaj mesecev zatem, 1. februarja naslednje leto, smo aktivirali poskusno postavitev na brezplačnem strežniku, na naslovu www.members.tripod.com/dv_sevnica_bostanj. Prve vsebine so bile za današnji obseg še precej skromne. Leta izkušenj, povratne informacije članic in članov društva, vse večja baza aktualnih informacij in ekspanzija uporabnikov interneta, so odpirale nove priložnosti in tehnične rešitve, ki smo jih izkoriščali. Zaradi izraženega velikega zanimanja in naraščajočega obiska ter zaradi nadležnih reklam takrat še brezplačnega ponudnika prostora za gostovanje, smo v septembru 2003 registrirali svojo lastno domeno (www.drustvo-vinogradnikov.si), spletna stran pa je bila postavljena na komercialni strežnik, dostopen 24 ur dnevno, vse dni v letu. Dodano vrednost, ki jo društvo dobiva z aktivno spletno stranjo, so v zadnjih letih prepoznala tudi nekatera druga vinogradniška društva in zveze, ki nam pri tem sledijo.

web 2001vstopni ("home") ekran prve postavitve februarja 2001

web 2010

vstopni ("home") ekran postavitve februarja 2010

Veseli nas, da spletno orodje uporabljate članice in člani društva, mnogi ljubiteljski in tržni pridelovalci grozdja, vinarji ter prijatelji našega društva, ki vas zanima, kaj počnemo, kako so stvari potekale in kakšne aktivnosti pripravljamo. Informacij na našem spletnem portalu se poslužujejo tudi lokalni mediji, saj so napovedi naših dogodkov, odmevi nanje in predstavitve našega dela, pogosto vpete v prostor medijskega informiranja. Preko spletne strani z našimi obiskovalci komunicirajo proizvajalci zaščitnih in enoloških sredstev, sredstev za prehrano vinske trte ter izdelovalci vinogradniške in kletarske opreme. Tudi z njihovimi donacijami je delo našega društva uspešnejše, spletna stran pa ažurnejša.

Osnovno poslanstvo Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj ostaja promocija naših članov, naših vin in vinogradniške tradicije, javnost našega dela, informiranje članic in članov ter vseh ostalih, ki jih zanimajo aktualnosti iz društva, javno dostopne informacije povezane z vinogradniško in vinarsko politiko in stroko. Mnogo naših postavljenih ciljev udejanjamo prav preko ažurne spletne strani.

Uporabnike vsebin na www.drustvo-vinogradnikov.si zavezuje pravno obvestilo. Urednik spletne strani sem od začetka Milan Simončič, za vas, zvesti obiskovalci, se bomo trudili tudi v bodoče. Veseli bomo, če nam boste pri tem pomagali s predlogi, kako lahko našo spletno stran še izboljšamo. Tudi v bodoče želimo komunicirati prave vsebine in preko spletne strani dostopati do pravih ciljnih skupin.

Hvala za vaše zaupanje, za naših prvih 20 let!

Webp.net gifmaker

karsia novi logo