Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

16. pohod po vinskih goricah

naslovna,pohod

Na praznični dan, 27. aprila 2016, smo izvedli 16. pohod po vinskih goricah. Tokrat smo obiskali del Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša v sevniški občini, in sicer Lončarjev dol, Štajngrob, Vranje in Podvrh. 

Vabljeni k ogledu fotoreportaže, ki jo najdete v naši novi fotogaleriji>>>

Kljub neobetavni vremenski napovedi, se nas na startu v Lončarjevem dolu, ni zbralo nič manj kot običajno. Po pozdravu navdušenega čebelarja in člana našega društva Branka Božiča, predsednika Društva salamarjev Sevnica Staneta Krnca in nagovoru predsednika društva Jožeta Simončiča, je dobro razpoložena množica krenila na pot. Kmalu smo se povzpeli do prvih vinogradov, nekaterim žal ponedeljkova pozeba ni prizanesla. Po poti, kot običajno, ni manjkalo dobre volje - kljub dežju, vetru, celo snežnemu metežu. Prijazno so nas pričakali tudi naši gostitelji - članice in člani DV Sevnica-Boštanj. 

V načrtovani, 7 km dolgi trasi, je bil predviden tudi ogled in predstavitev arheološkega parka Ajdovski gradec, vendar je večina udeležencev vzpon zaradi neljubega vremena tokrat izpustila. Članice, člani in prijatelji društva smo pohod zaključili v Podvrhu, na turistični kmetiji Grobelnik. Okrepčali smo se s toplo malico, zapeli in zaplesali ob harmoniki.

Organizatorji se za gostoljubje iskreno zahvaljujemo vsem sodelujočim, predvsem pa družinam Božič, Krnc, Brečko, Hrovat, Kuhar, Sladič, Beršnak, Mlinarič, Plausteiner, Božič in Grobelnik. Hvala tudi podjetju Mirttours in gasilcem iz Okiča za prevoz pohodnikov do startnega mesta in nazaj.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih