Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Strokovno predavanje o gnojenju

predavanje gnojenjeIzvedli smo letošnje prvo strokovno predavanje. Inž. Jože Simončič (Kartuzija Pleterje) je zbranim nazorno predstavil teoretična izhodišča in svoje izkušnje z gnojenjem, oz. kot se je sam izrazil - prehrano vinske trte. Izvedeli smo, kaj in kdaj vinograd potrebuje za dober razvoj, v kakšnih pogojih sprejema hranila, kakšna so dobro preskrbljena tla, kako jih obdelujemo, kako prepoznamo pomanjkanje specifičnih elementov, kakšno je pravilno vzorčenje zemlje in listja ter kako interpretirati kemijsko analizo.

"Sprejem hranil, ki jih trta potrebuje, naj poteka predvsem preko razvitih korenin. Le izjemoma, v stresnih situacijah oz. v razmerah, ko je ta sprejem blokiran zaradi različnih možnih dejavnikov, pa za izbrane elemente kontrolirano preko listne površine. Ob tem upoštevamo dejansko stanje v vinogradih, za količino dodanih gnojil oz. hranil se odločamo na podlagi kemijske analize, preudarno in upoštevajoč parametre, strukturo tal, način obdelave vinograda, količino pridelka in drugih dejavnikov, ki vplivajo na porabo in sprejem hranil.", je poudaril.

 Zanimivega predavanja se je v Boštanju, 25. 2. 2016, udeležilo okoli 70 udeležencev.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

Karsia logotype CMYK color positive FOR PRINT  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

milsoim modro

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih