Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Slovo od častnega člana

Članicam in članom društva z žalostjo sporočamo, da je v 80. letu umrl častni član Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj - Boris Slapšak. Slovo od častnega člana bo v soboto, 12. julija ob 15. uri na pokopališču v Boštanju. Žara bo na dan pogreba od 9. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici.  

Bil je napreden vinogradnik, spoštovan med člani našega in sosednjih društev. Že pred desetletji je bil eden od večjih pridelovalcev cvička in drugih vin, v svoje vinograde in klet na Topolovcu je uvajal novitete in izboljšave, zavedal se je pomena kakovostne in zdrave pridelave. Od ustanovitve Ožjega vinogradniškega okoliša Malkovec, leta 1977, ki je deloval pod okriljem Društva vinogradnikov Dolenjske, je do leta 1981 kot član Upravnega odbora predstavljal sevniške in boštanjske vinogradnike. V letu 1981 je bil med ustanovnimi člani Ožjega vinogradniškega okoliša Sevnica-Boštanj, kasneje preimenovanega v Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Do leta 1986 je Boris ostal član Upravnega odbora novo ustanovljenega društva, aktivno pa se je v društveno delo vključeval tudi kasneje. Leta 2003 mu je Zbor Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj za njegove nesporne zasluge pri razvoju vinogradništva in širjenju ugleda naše vinogradniške tradicije, podelil naziv "častni član".

Boris Slapšak ostaja zapisan v našem spominu kot ustanovni član našega društva, ljubitelj narave, delaven, neumoren vinogradnik in vinar, degustator vin, poln idej in vedno pripravljen za sodelovanje. Tudi po njegovi zaslugi društvo danes uspešno deluje na trdnih temeljih in še naprej neguje vinogradniško tradicijo naših krajev.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih