Izbrano županovo vino za leto 2018

zupanovo2018

Protokolarno vino Občine Sevnica za leto 2018 je cviček PTP letnik 2017, ki ga je pridelal Zvone Vidmar iz Gabrijel, član Društva vinogradnikov Šentjanž. Prireditev z razglasitvijo je potekala minuli petek, 2. marca, na Studencu, v sklopu občnega zbora Društva vinogradnikov Studenec.

Županovo vino je protokolarno vino Občine Sevnica ter uspešen promotor občine, sevniških vinogradnikov in vinogradniške dediščine. Je hkrati darilo, priznanje ali nagrada, ki omogoča, da se prepoznavnost in kakovost sevniških vin širi izven meja občine. Komisija je županovo vino letos izbirala med 20 vzorci.

Navzoče so poleg gostitelja dogodka, župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka, nagovorili tudi predsednik Društva vinogradnikov Studenec Branko Arih, predsednik Sveta Krajevne skupnosti Studenec Janoš Janc, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak in aktualna 19. cvičkova princesa Dragica Ribič. Program prireditve sta povezovala Melanija Mlakar in Žiga Mikolič, za kulturni utrip je poskrbela dramska skupina Društva vinogradnikov Studenec, za glasbo pa ansambel Vesela dolina.

Dogodka na Studencu so se udeležili tudi nekateri člani Upravnega odbora iz našega društva.