Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   

 

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Varstvo vinske trte

trta2

Vinska trta cveti (65 - 67 po lestvici BBCH). Na Portalu prognostičnih obvestil Urada RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je za JV Slovenijo objavljeno (31.5.2024) obvestilo za varstvo vinske trte.

Za redno varstvo pred peronosporo vinske trte svetujejo nanos sredstev kot so: AMPEXIOZORVEC VINABEL, FOLPAN GOLDFORUM STARREBOOTTWINGOSFINGA EXTRA WDGREVUSORVEGOORONDIS ULTRAMIKAL PREMIUM FMIKAL FLASHMOMENTUM TRIOMOMENTUM FMAGMA TRIPLE WGENERVINVALIS FMILDICUTCYMBAL, … V ekološki pridelavi je možna uporaba sredstva FYTOSAVE (na osnovi kompleksa oligosaharidov). Bakrovim pripravkom se med cvetenjem izogibamo.

Trenutne okoljske razmere so izredno ugodne tudi za okužbe in razvoj oidija vinske trte. Za varstvo priporočajo pripravke kot so: TOPAS 100 ECDYNALIDOMARK 100 ECTALENDO EXTRASPIROX DKARATHANE GOLD 350 ECKUSABI 300 SC,… V ekološki pridelavi pridejo v poštev: biotični pripravek AQ-10, sredstva na osnovi kalijevega hidrogen karbonata: VITISAN ali KARBICURE. Okužbe pa zmanjšujejo tudi TAEGROSERENADE ASO (le za namizno grozdje) in SONATA.

Razmiki med tretiranji naj v obdobju pogostih padavin in nevihtnega vremena ne bodo daljši od 7 do 10 dni.

V primeru neurja s točo svetujejo rabo fungicidov z aktivno snovjo folpet: Folpan Gold, Sfinga Extra, Twingo, Valis F, Mikal Premium F, Momentum Trio,…

Prve izlegle ličinke ameriškega škržatka smo letos zasledili 7. maja, preobrazbo v ličinke druge stopnje (L2) pa beležimo s 23. majem. O primernem času in načinu zatiranja nas bodo obvestili, ko se zaključi cvetenje vinske trte in bodo nastopile ustrezne razmere.

Izpostavljamo

Zgodovina društva

knjiga

Ljudje in trta ob sotočju Save in Mirne
strokovna monografija, avgust 2022

o knjigi >>>

Sponzorji društva

 

karsia novi logo
  KZ logo2015KZlogo2021

savaavto

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih