35. društveno ocenjevanje vin (februar 2017)

DSC01100

Vzorce za 35. ocenjevanje vin smo zbrali v Boštanju, 9. februarja 2017. Zaupali ste nam 140 vin, 92 rdečih in 48 belih. V soboto, 11. februarja smo jih ocenili na posestvu Mastnak v Krakovem, kjer nam že nekaj let zapovrstjo prijazno nudijo prostor in odlične pogoje ocenjevanja, v mirnem in prijetnem okolju. V nadaljevanju najdete rezultate 35. društvenega ocenjevanja vin, oceno obeh komisij in trend večletnih ocenjevanj.

icon acrobatRezultati ocenjevanja>>>

Preberi več

34. društveno ocenjevanje vin (februar 2016)

DSC00415

Uspešno smo zaključili 34. društveno ocenjevanje vin. Dve komisiji sta ocenili 168 vzorcev, od tega 104 rdečih in 64 belih vin. Večletni trend naših ocenjevanj kaže na nadaljnji porast kakovosti, ki jih dosegamo z našimi vini. Delež napak in bolezni, v primerjavi z zadnjmi nekaj leti pa potrjuje dejstvo, da letniki, od katerih pričakujemo veliko, vinarjem predstavljajo tudi pasti in dodatne izzive. Več o trendih si lahko ogledate na povezavi.

icon acrobat
rezultati ocenjevanja

Preberi več

33. društveno ocenjevanje vin (februar 2015)

DSC 0256

Društvo vinogradnikov Sevnica - Boštanj je tudi letos tradicionalno organiziralo društveno ocenjevanje vin, že 33. zapovrstjo. V soboto, 28. februarja 2015 smo na posestvu Mastnak ocenili 94 vzorcev vin naših članic in članov ter 17 vzorcev, ki so se potegovali za naslov "Županovo vino 2015".

icon acrobat
Rezultati ocenjevanja>>>
(brez vzorcev za "županovo vino")

Preberi več

32. društveno ocenjevanje vin (februar 2014)

deg2014 (2)

V soboto, 15. februarja sta dve degustacijski komisiji ocenili naša vina, ki smo jih prinesli na 32. društveno ocenjevanje vin. Napoved inšpektorata RS za kmetijstvo in okolje, s katerim je napovedan strožji nadzor tudi za manjše pridelovalce, ki sodelujejo na društvenih ocenjevanjih, je očitno vplival na število vzorcev, ki je najnižje po letu 1999. Žal! Ocenjenih je bilo 111 vzorcev, 38 belih in 73 rdečih vin. Najaktualnejše trende po letu 1999 najdete na povezavi tukaj.

icon acrobatRezultati ocenjevanja>>>

Preberi več

31. društveno ocenjevanje vin (februar 2013)

ocenje20132

31. društveno ocenjevanje vin, ki ga je organiziralo Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj, je bilo izvedeno v februarju 2013. V sredo, 13.2.2013 ste v oceno degustacijski komisiji zaupali 156 vzorcev, ki so bila v kleti Mastnak v Krakovem ocenjena 16.2.2013. Rezultate najdete TUKAJ.

Preberi več

30. društveno ocenjevanje vin (februar 2012)

deg1,201223.2.2012 smo zbrali vzorce za jubilejno, 30. društveno ocenjevanje vin. 200 vzorcev sta dve 7 članski komisiji ocenili 27.2.2012 v prostorih vinske kleti Mastnak. Ocenjevanje in dodelitev priznanj, srebrnih, zlatih in velikih zlatih diplom je potekalo skladno z našim Pravilnikom o ocenjevanju vin. Ocenjevalni komisiji sta vodila Darja Bovha, enologinja in direktorica kleti Bistrica in Jože Simončič, enolog kleti Kartuzija Pleterje. Rezultate najdete TUKAJ.