Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.   

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

Nagovor župana pred letnim občnim zborom

srecko ocvirk zupan obcine sevnicaSpoštovani člani, spoštovane članice Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Prijetnost bivanjskega okolja nam je dano zaznavati na veliko načinov. Oko vidi lepote krajine, ki jo z negovanimi vinogradi sooblikujete vinogradniki. Okus žlahtne kapljice, ki jo je moč vzgojiti samo z veliko predanostjo, se lepo povezuje z drugimi tradicionalnimi kulinaričnimi dobrotami naših krajev. Duša vsake skupnosti pa so pristni družbeni odnosi, ki jih v življenje sevniške občine vnašate številna društva. 

Vinogradniško društvo Sevnica-Boštanj vrline prostovoljstva, povezovanja in druženja vsa leta delovanja povezuje z visoko mero strokovnosti na vinogradniškem in vinarskem področju. Organiziranost s skupnimi cilji in enotnim delovanjem nadgrajujete z uresničevanjem izobraževalne vloge in nudenjem strokovnih znanj, s tem pa pomembno prispevate tudi k zviševanju kakovosti vin. Skrbite za redno obveščanje članov in z uspehi ponosno predstavljate ime občine. 

Čestitam vam za še eno dopolnjeno leto delovanja in tudi v bodoče želim obilo uspehov. Dobrega pridelka in uspešnega opravljanja vinogradniškega poslanstva vam želim tudi v bodoče.

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica

Kdaj naročiti sadike trsnih cepljenk?

montaza-3-slike-trsnica


Pridelava trsnih cepljenk traja najmanj dve leti, zato je pomembno, da vinogradniki naročamo želene količine trsnih cepljenk različnih sort in tudi različnih sort podlag dovolj zgodaj.

Preberi več>>>

34. društveno ocenjevanje vin

DSC00413

Uspešno smo zaključili 34. društveno ocenjevanje vin. Dve komisiji sta ocenili 168 vzorcev, od tega 104 rdečih in 64 belih vin. Večletni trend naših ocenjevanj kaže na nadaljnji porast kakovosti, ki jo dosegamo. Delež napak in bolezni, v primerjavi z zadnjmi nekaj leti pa potrjuje dejstvo, da letniki, od katerih pričakujemo veliko, vinarjem predstavljajo tudi pasti in dodatne izzive. Več o trendih si lahko ogledate na povezavi.

Diplome in priznanja za ocenjena vina bodo podeljena na občnem zboru, v petek 26. februarja v Sevnici. Rezultati bodo objavljeni tudi v priložnostnem biltenu. Za pomoč pri izvedbi ocenjevanja se zahvaljujemo Zdravku Mastnaku in osebju kleti Mastnak.

Rezultati ocenjevanja>>>
(sodelujoči z objavo soglašajo) 

Preberi več

15 let naše spletne strani

15let DVwebpage

Po nam znanih podatkih smo bili v Sloveniji prvo vinogradniško društvo z lastno spletno stranjo. Na svetovni splet smo jo postavili 1. februarja 2001, v petnajstih letih pa so bile naše objavljene vsebine obiskane skoraj 250.000 krat. Obisk spletne strani in število uporabnikov se povečuje iz leta v leto, občuten porast pa beležimo z letom 2013.

Preberi več

Rez grajskega vinograda

rez2016

V vinogradu pod sevniškim gradom so se botri in ostali podporniki, 24. januarja, v organizaciji KŠTM Sevnica, lotili prvega letošnjega vinogradniškega opravila - rezi trt modre frankinje. Član našega društva Aleš Germovšek je pred tem izvedel praktični prikaz rezi vinske trte modre frankinje, tako da se so tudi manj vešči botri podučili, kako se reže trta, in to znanje uporabili pri rezatvi svojih trt.

Preberi več>>>
vir: KŠTM Sevnica, oz. Posavje.info

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

 karsiaKZ logo2015logo Mastnakklet krskosavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih