Iskanje

Kontakt

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Dol. Boštanj 22a
8294 Boštanj

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.   

 

 

 

ZD,link2

 

 

 

 

 

 

 

 

checkblueTa e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

(če želite biti obveščeni o novostih na naši spletni strani in aktualnostih, pošljite sporočilo)

 

  checkblueo spletni strani
       (pravno obvestilo)

17. pohod po vinskih goricah

1pohod

Razposajena druščina članic, članov in prijateljev Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj je 13. maja 2017, krenila na 17. pohod po vinskih goricah. Tokrat iz Dolenjega Boštanja, na Ravne, Vrh in v Dobje. Tri slikovite vinske gorice so nas pričakale obsijane s soncem, naše gostoljubne članice in člani društva pa so poskrbeli, da pohodniki nismo bili lačni in žejni. Upravni odbor društva se vsem gostiteljem iskreno zahvaljuje za trud, domače dobrote in promocijo, s katero širimo dober glas o naših vinskih goricah, vinogradniški tradiciji, naših vinih, lepih krajih in o prijaznih ljudeh.

Več o utripu včerajšnjega popoldneva povedo fotografije, zato vabljeni k ogledu fotogalerije, posnel sem jo Milan Simončič. Najdete jo na povezavi FOTOGALERIJA. 

Pletev vinske trte

tzelena rez 2017Kar nekaj naših vinogradov je žal prizadela aprilska pozeba. V teh vinogradih je potrebno skrb namenjati ohranjanju mladic, ki so ostale. Pri pletvi bomo zato največji poudarek namenili zračni in dobro osončeni listni masi, pazili bomo tudi na to, da ohranimo les za naslednje leto.

Na večini mest propadlih mladic bodo pognale nove (nerodne) mladice. Stroka priporoča, da zaradi varovanja rezervnih priočes, prizadetih poganjkov ne trgamo, temveč jih pustimo, da odpadejo sami. Izjemoma, kjer trta ob prizadetem poganjku ne nastavi rezervnega očesa (rumeni muškat, chardonnay in praviloma sorte z velikimi grozdi) prizadete poganjke prikrajšamo na čep, do 2 cm dolžine.

Preberi več

Ocenjevanje vin, 45. Teden cvička

ocenjevanje vin2017

Zaključeno je bilo ocenjevanje vin, ki je potekalo pred 45. Tednom cvička. Neuradne rezultate najdete na spletni strani Zveze društev vinogradnikov Dolenjske

Lepe rezultate so dosegli tudi člani našega društva, ki so sodelovali. 

ocenje45tc

Strokovno predavanje

felicijan2017

V četrtek, 23. marca 2017, je bilo v Dolenjem Boštanju realizirano prvo letošnje strokovno predavanje. Marjan Kragl, univ. dipl. ing. agr. iz podjetja Karsia, je zbranim članican in članom društva predstavil aktualne smernice in napotke o zaščiti in prehrani vinske trte v letošnjem letu. Predavatelj je z veseljem in izčrpno odgovoril tudi na vsa vprašanja, ki so jih v razpravi postavili zbrani slušatelji.

Razglasitev županovega vina 2017

zupanovo2017

(foto: vir Dolenjski list,
http://www.dolenjskilist.si/2017/03/08/171998/novice/posavje/Zupanovo_vino_2017_pridelala_druzina_Janc/)

Na Malkovcu je v petek, 3. marca, potekala svečana zaključna prireditev izbora za županovo vino Občine Sevnica. Društvo vinogradnikov Malkovec je bilo namreč letos, v sodelovanju z Občino Sevnica, nosilec prireditve "Izbor županovega vina 2017". Naj spomnimo, v sredini februarja smo v vseh štirih vinogradniških društvih sevniške občine (DV Malkovec, DV Šentjanž, DV Studenec in DV Sevnica-Boštanj), kot letošnje županovo vino zbirali vzorce bele zvrsti, brez ostanka sladkorja. Degustacijska komisija, ki ji je predsedoval Andrej Bajuk iz KGZ Novo mesto, jih je ocenila 14. februarja. Iz našega društva sta v izboru sodelovala dva člana, Stane Možič in Franc Stopar.

Preberi več

Zgodovina društva

knjiga2zbornik, izdan ob 40 letnici
(marec 2012)

Sponzorji društva

 karsiaKZ logo2015logo Mastnakklet krskosavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih