45. Teden cvička

45tedencvicka

Konec tedna, tj. od petka 26.5. do nedelje 28.5.,  bo v Trebnjem potekal 45. Teden cvička.

Tudi letos se bomo organizirano udeležili otvoritvene povorke, ki običajno združi preko 1000 vinogradnic in vinogra-dnikov, iz vseh 32 vinogradniških društev Dolenjske in Posavja. Prisostvovali bomo kronanju novega kralja, Gregorja Štembergerja iz DV Šentjernej ter razglasitvi novega ambasadorja cvička. V petek bo zbrano množico zabaval ansambel Saša Avsenika, v soboto (27.5., ko poteka izbor cvičkove princese) Dejan Vunjak in Brendijeve barabe ter v nedeljo (28.5.) Veseli Dolenjci.

V povorki bomo nosili rdeče majice našega društva, če jih še nimate, jih boste kupili na avtobusu. Odhod avtobusa bo iz Blance, v petek 26. maja ob 15:30, preko Sevnice (Glavni trg, avtobusna postaja in postajališče pri Rondoju v Šmarju), Boštanja (pri križišču »Mercator – Inpos« in pri gostilni Tinca) in čez Okič (postanek pri domu vaščanov, okvirno ob 16h). Stroške za prevoz pokrije naše društvo, za brezplačno malico pa bo poskrbel organizator. Povratek bo po razglasitvi ambasadorja cvička, najkasneje ob polnoči. Dobrodošle članice in člani društva!

Program 45. Tedna cvička>>>
Spletna stran ZDVD>>>

karsiaKZ logo2015logo Mastnakoutput kletsavaavtoSILIKO logotip lezec BARVA sloganMF PROJEKT logo crop