Blagoslov in pokušina naših mladih vin

vinko8

Tradicionalni blagoslov mladih vin, pri cerkvici sv. Jošta pod Lisco, na martinovo nedeljo 13. novembra 2016, je kljub pravi zimski idili privabil mnoge pohodnike, vingradnice in vinogradnike. Po blagoslovu vin, ki ga je opravil župnik iz Loke pri Zidanem mostu, Janez Furman, je sledila degustacija skoraj 50 vzorcev. Strinjali smo se, da kletarimo odlična, nadpovprečna vina letnika 2016. Polna, bogata, sveža, harmonična, obarvana, aromatična - skratka vina, na katera smo lahko ponosni.

Glavni organizator dogodka je bilo tudi letos Kulturno, športno in turistično društvo Blaža Jurka Razbor, kot običajno pa smo sodelovali člani Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Fotogalerijo (ki jo je posnel Vinko Šeško), si lahko ogledate na strani "Fotogalerija" (Povezava>>>).

groz pozimi

fito-info

iskalnik reg. FFS >>>

BBCH skala >>>