Strokovno predavanje o trgatvi in negi mošta

wondra2Da bomo pred in med trgatvijo ter pri negi mladega vina razpolagali s čim več znanja in koristnimi informacijami, ki jih zagovarja enološka stroka, smo medse povabili strokovnjaka, dr. Mojmirja Wondro iz ljubljanske Biotehnične fakultete.

Na srečanju v Boštanju, 8. septembra 2016, je dr. Wondra predstavil tehnološke procese predelave belega in rdečega grozdja in opozoril na pasti in izzive, s katerimim se lahko srečamo do prvega pretoka. Med drugim je nazorno predstavil pogoje in načine preudarne uporabe enoloških sredstev. Opozoril je na pomembnost pridelave zdravih vin, z nizko vsebnostjo vezanega žvepla. Zbrani slušatelji smo z zanimanjem prisluhnili tudi napotkom za pravilno pripravo učinkovitega kvasnega nastavka, napotkom za dosladkanje (ki ga bomo letos izvedli le izjemoma), izvedbo in nadzor biološkega razkisa in zorenja mladih vin na finih drožeh.

groz pozimi

fito-info

iskalnik reg. FFS >>>

BBCH skala >>>