54. mednarodni Kmetijsko-živilski sejem

G.Radgona 2016 025

V torek, 23. avgusta, je 50 prijavljenih udeležencev obiskalo 54. mednarodni kmetijsko živilski sejem v Gornji Radgoni, popoldan pa smo preživeli na turistični kmetiji PRI KAPELI v Drbetincih. Nekaj vtisov dogajanja si lahko ogledate v spletni galeriji (povezava).

Letošnja AGRA, na stičišču Slovenije s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko, je predstavila okvirno 1800 razstavljavcev iz 30 sodelujočih držav na skupaj 70.800 razstavnih površin. Na dan našega obiska je na sejmu, med drugim, potekal tudi »Dan vinogradnikov in vinarjev«, s posvetom »Strokovne naloge na področju sadjarstva in vinogradništva«, srečanje somellierjev, slavnostna akademija ob 20-letnici Združenja VINIS, razglasitev rezultatov in podelitev medalj 42. odprtega državnega ocenjevanja vin in 6. odprtega državnega ocenjevanja BIO vin ter še veliko drugega.

Turistična kmetija "Pri kapeli" (več na povezavi http://www.prikapeli.si/), kjer smo preživeli popoldanske ure, stoji na koncu vasi Drbetinci, na gričku, s katerega se ponuja čudovit pogled na dolino. Na kmetiji je tradicija vinogradništva in vinarstva že kar nekaj let, skrbno se prenaša in roda v rod, v njihovi vinski kleti smo vina iz Slovenskih goric, po skupnem kosilu, tudi poskusili.

groz pozimi

fito-info

iskalnik reg. FFS >>>

BBCH skala >>>